Тернопіль може залишитись без акторів та артистів?

13Понад 30 повісток з вимогою з’явитися до військомату отримали минулого тижня працівники Тернопільської обласної філармонії. Більшість з них пішли на медкомісію, декотрі — написали заяви на звільнення.

Як стало відомо TopNews з достовірних джерел, повістки отримали учасники ансамблю народного танцю  “Надзбручанка”, фольклорного гурту “Веселі галичани”, вокального квартету “Акорд”, симфонічного оркестру, хору та інші вокалісти й музиканти.

Візит представників військомату був доволі несподіваним та “творчим”. До прикладу, солісту-вокалісту Ігорю Гаврилюку вручити повістку намагалися перед самим виходом на сцену.

Виконувати свій обов’язок перед Батьківщиною “філармоністи” не проти. Щоправда, зізнаються, не зовсім розуміють, який зиск з них на передовій. Більшість — не військовозобов’язані та й нічого важчого в руках за мікрофон та музичні інструменти не тримали. До того ж, переконані, “на цивілці” з них було б більше користі й толку, адже активно організовують благодійні концерти для збору коштів воїнам АТО. Хоча, жартують, може стануть таємною зброєю армії — лякатимуть сепаратистів какофонією.

Стало  TopNews відомо й про те, що військомати почали активно цікавитися працівниками Тернопільського обласного академічного театру ім. Т.Шевченка.  Може, дійсно військові мають якийсь таємний план щодо залучення до боротьби творчих особистостей, які, до речі, навіть під час  Другої Світової війни  підпадали під бронь.

Джерело: 0352

Вам також може сподобатися