На залізничному вокзалі Тернополя діє група небезпечних шахраїв

300_190_53a7cb3a4463aПро шахраїв на тернопільському залізничному вокзалі повідомив читач 20minut.ua. Чоловік, чекаючи на свій потяг, не раз помічав подозрілих хлопців, які намагаються увійти в довіру до людей, а потім виманюють у них гроші. Він закликає тернополян бути обережними.

“Шановні громадяни, будьте обережні!!! На залізничному вокзалі Тернополя діє група небезпечних хлопців, – написав Сергій Міщенко у групі “Новини Тернополя – “20 хвилин”. – Це хлопці з російським акцентом, які ходять по залі очікування і підсідають до тих, хто сам сидить. Прагнуть увійти в довіру, мають “підвішаний язик”, дівчатам роблять багато компліментів, випитують звідки людина. В чоловіків можуть просити гривень 10, яких нібито бракує на білет додому. Якщо людина витягає гроші, вони оцінюють кількість коштів є в неї. Якщо грошей багато, то можуть пропонувати піти на пиво біля вокзалу і таким чином виманити людину на вулицю. Там можуть разом з товаришами спробувати ті гроші забрати. Дівчатам можуть просто пропонувати піти на піцу, якщо є час до поїзда. Така сама схема може діяти на автовокзалі”.

Сергій Міщенко підтвердив кореспондентові 20minut.ua, що таку картину помічає чи не кожен день, коли повертається з роботи додому і чекає на свій потяг у залі очікування.

– Хлопці просто стоять біля вікон і виглядають жертви, а потім підсідають до них, – каже він. – А дальше по накатаній схемі. Вони діють обережно, без зайвого галасу. Коли пасажири наполегливо просять від них відійти, то вони не створюючи конфлікту, переходять в іншу частину залу, щоб не попадатись на очі міліції.  Такі шахрайські схеми вже давно діють на вокзалах в більш кримінальних містах. Тепер і в Тернопіль добрались.

У лінійному відділі міліції на станції “Тернопіль” повідомили, що звернень щодо такого виду шахрайства до них не надходило. Проте якщо хтось з тернополян на залізничному вокзалі зіткнувся з подібним, – бачив як діють шахраї чи постраждав від них, потрібно звертатися на “102” або чергову частину лінійного відділу міліції – 47-25-33.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися