На тернополян нападають небезпечні комахи

6c9998c5e6_122929Від кінця лютого по березень вони вже покусали трьох мешканців Тернопільщини. Обласна Державна санітарно-епідеміологічна служба б’є на сполох: в краї  сформувався стійкий осередок хвороби Лайма, який має значний епідемічний потенціал і становить небезпеку для здоров’я населення. Про це свідчать: ріст захворюваності населення, щорічне збільшення кількості ензоотичних територій, висока чисельність статевозрілих іксодових кліщів у довкіллі, рання сезонна активність переносників.

А коли не вгледіли і до вас “присмоктався” кліщ, не вбивайте його та не викидайте. Попередньо змастивши місце олією, “викрутіть” обережно нахабу та занесіть до  лабораторії особливо-небезпечних інфекцій Державної установи “Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України” , аби дослідити на інфікованість збудниками хвороби Лайма (бореліями).

Зачекавши годину — отримаєте результати і спатимете спокійно. Адже, коли кліщ, не дай, Боже, інфікований бореліями, то ймовірність занедужати на хворобу Лайма досить висока.
Джерело: www.topnews.in.ua

Вам також може сподобатися