У лікарні Тернопільщини вже звернулось майже шість сотень переселенців

fotoВід початку проведення АТО в медичні заклади області звернулося 58 громадян з АР Крим та 526 – з Донецької та Луганської областей. Наразі лікування проходять 8 поранених. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Курило.

– Найближчим часом ми плануємо провести короткотермінові курси для сімейних лікарів, лікарів-терапевтів, психологів та психіатрів щодо стандартів надання медичної допомоги людям, які постраждали внаслідок проведення АТО, – продовжив Володимир Курило. – Медична, а особливо психологічна допомога людям із зони бойових дій є специфічною, а лікарі, особливо в районах, не завжди готові до її надання. Тому сподіваюсь, що курси будуть корисними, а головне – ефективними.

За словами керівника Всеукраїнського центру пошуку полонених, загиблих і зниклих безвісти воїнів АТО Алли Борисенко, спеціалісти з надання психологічної допомоги сьогодні є затребуваними, оскільки в багатьох випадках виводити із шокового та складного психологічного стану доводиться не лише безпосередніх учасників АТО, а й членів їхніх сімей та родин загиблих.

Медичну допомогу учасники антитерористичної операції можуть отримати в університетській лікарні, психоневрологічній, Заліщицькому обласному госпіталі інвалідів війни та реабілітованих, обласному наркологічному та онкодиспансерах, Більче-Золотецькій та Микулинецькій обласних фізіотерапевтичних лікарнях,  обласному клінічному шкірно-венерологічному диспансері, медичному об’єднанні “Фтизіатрія”, а також у центральних районних комунальних лікарнях, які знаходяться на території області.

Джерело: Номер один

Вам також може сподобатися