Хто поповнив казну Тернопільщини?

9Платники податків Тернопільщини з початку 2015 року забезпечили надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на загальну суму 587,3 млн гривень, що на 10,6 млн грн більше прогнозованого показника. За словами начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігоря Комендата, це на 41,8 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Для зручності звітність з єдиного соціального внеску платники можуть подавати в електронному вигляді. Для цього необхідно отримати безкоштовний електронний ключ. Подання податкової звітності в електронному вигляді має багато переваг як для платників податків, так і для органів ДФС. Звітність, надіслана до органу ДФС електронною поштою, не потребує дублювання на паперових носіях та їх зберігання.

Водночас повідомляємо, що за несплату або несвоєчасну сплату єдиного соціального внеску передбачено штрафні санкції. Зокрема, за порушення, вчинені до 31 грудня 2014 року, фінансова санкція становить у розмірі 10 відсотків своєчасно не сплачених сум єдиного внеску, незалежно від дати фактичної сплати. За порушення, що виникли з 1 січня 2015 року, буде накладатися штраф у розмірі 20 відсотків своєчасно не сплачених сум єдиного внеску.

Вам також може сподобатися