З Тернополя у зону АТО поїдуть кілька сотень пасок

pasxaЩоб військові, які перебувають в зоні АТО, на Великдень не залишилися без паски, подбали у Тернополі. Завдяки спільним зусиллям громадських активістів, підприємців та небайдужих городян на фронт поїдуть близько шести сотень таких святкових гостинців.

ЮРІЙ ВОЙТОВИЧ, голова ГО «Міщанське братство»

«Ми домовилися з пекарнею і завезли туди продукти. Вони нам сказали, скільки там, допустимо, з розрахунку на 100 пасок треба. Ну от ми на 500 пасок туди завезли. Вони спекли, вони всі одинакові, всі гарні».

Перш ніж відправити паски на Схід, їх освятили священнослужителі.

Втім, не забувають перед Великодніми святами і про місцевих потребуючих. Тернополяни, які стоять на обліку в міському управлінні соціальної політики, отримали до свят продуктові набори.

СЕРГІЙ НАДАЛ, міський голова Тернополя

«Цього року в наборах, традиційно, звичайно, паска, це яйця, олія, три види круп, макарони, цукор, печиво, консерви. Мета одна: в період війни, в період економічної кризи хоч чимось скрасити святковий стіл для цих людей, щоб вони бачили, що про них пам’ятають і турбуються».

Зібрати продуктові пакети, каже міський голова, допомогли небайдужі підприємці.

ТАМАРА ГОЛУБ, отримала пакунок до Великодня

«Так як я лишилася з 5 дітьми, і померла в мене дочка, я дуже вам рада і дуже вдячна вам за вашу милість, доброту, що в цей день Великодня нас не оставляєте».

МАРІЯ ПИШКО, отримала пакунок до Великодня

«Ми хочемо подякувати голові за цей щирий подаруночок, за цей смачний подаруночок перед Великоднем. Це є справді велика допомога, будемо казати так, найменш захищеному населенню Тернополя, тому що зараз економічна криза, справді, такі негаразди».

Крім того, відповідно до рішення виконавчого комітету, багатодітні сім’ї, які перебувають на обліку в управлінні соцполітики, отримали по 300 гривень грошової допомоги. Таку ж суму одержали і понад 100 родин чорнобильців.
Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися