Через два тижні для тернопільських абітурієнтів стартує ЗНО

2На відміну від минулих років, цьогоріч ЗНО стартує раніше – 24 квітня. Одним з головних нововведень у 2015-му є те, що абітурієнти одночасно складатимуть державну підсумкову атестацію.

Як повідомляють у центрі оцінювання якості освіти, якщо при вступі до ВНЗ предмет є непрофільним, то достатньо скласти базовий рівень. Загалом же у цьому тестуванні буде два рівні.

Ще однією відмінною від минулорічних особливістю ЗНО-2015 буде те, що поштою запрошення на іспит абітурієнти не отримуватимуть.

– Діти повинні самостійно роздрукувати запрошення зі своєї персональної сторінки, – розповідає заступник директора ТОКІППО та моніторингу якості освіти Юрій Шайнюк. – Така практика, як показав досвід. Виявилась неефективною, тож відповідальність за запрошення лягає особисто на плечі майбутніх студентів.

Щодо результатів оцінювання, то довго на них чекати не доведеться. І хоч перевірятимуть ЗНО фахівці з інших областей, кількість отриманих балів учасники тестування будуть знати вже за декілька днів після складання.
Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися