У Тернополі двомісячник благоустрою завершать 1 травня

MBjeMz-RiMEОднак у міськраді кажуть – це тільки старт. Прибирання та впорядкування не закінчується ніколи, запевняє заступник начальника управління ЖКГ міськради Олег Соколовський.

Міські толоки проводили в кілька етапів, – розповів пан Олег. – 20 квітня жеки та підприємства прибрали власну та прилеглі території. Впорядкували й парки.

На черзі були всі зелені зони міста та парк Загребелля. Міські чиновники з депутатами на чолі з Сергієм Надалом висадили Алею героїв – 30 тюльпанових дерев.

– Дерева висадили у парку ім. Шевченка – біля хреста на зеленій зоні, – каже пан Олег. – Тут буде Гай героїв. Тюльпанове дерево – одне з небагатьох рідкісних, яке цвіте від весни і до весни.

Протягом акції «Фіолетовий вибух» висадили 14 адамових дерев на Острівці кохання. Вони за 4 місяці зупиняються в рості. Протягом місяця дерево цвіте фіолетовими квітами. Їх на острівці закоханих їх висадили по колу. У міськраді кажуть – фіолетовим деревом замінили ті, які за віком своє вже відслужили.

Від острівця і кохання вздовж узбережжя Тернопільського ставу висадили 20 платанів, – запевнив Олег Соколовський. – Згідно з концепцією озеленення міста, ця рослина поступово змінить тополі. Ті ж, коли відслужать своє, перетворимо на містичні фігури або елітарні трони для сидіння в парковій зоні.

Ще 30 платанів висадило приватне будівельне підприємство, яке побажало доєднатись до процесу благоустрою і озеленення міста, кажуть у міськраді. Дерева вже ростуть у парку Національного відродження – вздовж пр. Злуки.

Лише 3 квітня, в день міської толоки, були заплановані близько 60 акцій, як щодо прибирання, так і розважальні, – пояснив Олег Соколовський. – У зв’язку з поганою погодою лише окремі учбові заклади вирішили їх таки провести. Решта перенесли до часів більш сприятливої погоди.

Серед акцій – перший етап облаштування Парку здоров’я в парку Загребелля на вул. Бережанській. Понад 100 учнів мали зачистити територію, винести все сміття до дороги і збудувати з мішків піраміду Хеопсу. Все – щоб показати, наскільки тернополяни забруднили за зиму.

Всі мішки забере фірма «Тер-комуналсервіс», яка прибирає місто, – каже Олег Соколовський. – Відвезуть сміття на міське сміттєзвалище – біля Малашівців.

Одна з будівельних фірм Тернополя на вул. Вербицького висадила величезний березовий гай. Вже нині половини дерев немає, стверджують у міськраді. Рослини поламали і понищили. Будівельники невдовзі все відновили.

Як порівнювати з минулими роками, втричі більше зроблено цієї весни з прибирання та благоустрою території, – запевняє Олег Соколовський. – Долучились до впорядкування міста і громадські об’єднання, і приватні підприємства, і навчальні заклади.

Невдовзі приберуть і прилеглу територію біля міського сміттєзвалища. Робитиме це міськрада, до працівників якої можуть долучитись всі небайдужі.  Поприбирали й міські кладовища.

Двомісячник – то старт, – запевняє Олег Соколовський. – Прибирання й впорядкування Тернополя принаймні для комунальників не закінчиться ніколи.

Комунальники кажуть, що продовжують очищати горища та підвали, ремонтують сходові клітки та впорядковують житловий фонд і прибудинкові території. Встановлюють та ремонтують пісочниці, лавки та обладнання дитячих та спортивних майданчиків. Наразі продовжуються роботи з очищення територій міських кладовищ на вул. Микулинецькій, біля с. Підгороднє та на вул. Бригадній, 46.
Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися