Шестирічний вихованець дитбудинку з Тернополя збирає копійки на мотоцикл

thumb_81868_news_mАктивний і непосидючий вихованець Тернопільського обласного комунального дитячого будинку для дітей шкільного віку Вітя Федотов має свою маленьку мрію – великий червоний мотоцикл.

У свої шість рочків хлопчик уже має свої кишенькові кошти. Дрібні гроші йому дають вихователі та старші друзі. Він збирає копійки в кишеньку, а потім купує, що хоче.

– Я сьогодні морозиво собі купив, – тішиться вихованець дитячого будинку. – Так смачно було (витирає маленький ротик, увесь обліплений шоколадом – прим. авт.). Колись ще на мотоцикл назбираю – великий, червоного кольору!

Під час розмови Вітя увесь час крутився, ні секунди не міг всидіти на одному місці. Вихователька Надія, посміхаючись, зауважила: «Він у нас дуже, ну дуже активний! Йому все цікаво…».

Певне, хлопчик виросте розвідником. Адже на кожне з питань, які ми йому ставили разом із вихователем, він у відповідь знаходив щонайменше три-чотири.

– А ви знаєте, як подзвонити в міліцію? – питає він. – 102? А як це написати? А якщо я туди подзвоню, міліціонери зразу приїдуть? А я також хочу працювати в міліції! Буду сильним, буду ловити злочинців (посміхається – прим. авт.).

Допитливості нашого маленького героя немає меж. Його цікавить абсолютно все Чому шалик такого кольору? Чому його потрібно намотувати на шию? А навіщо мені блокнот? Що я там пишу?  Де працюю? Та найбільше його зацікавив мій номер телефону, він навіть сам захотів записати його на аркуші. Взявши у маленькі рученята ручку, хлопчик ретельно вимальовував кожну цифру. Після цього згорнув аркуш і сказав, що забере із собою.

За п’ятнадцять хвилин спілкування із шестирічним вихованцем цього закладу хоч і небагато, та все ж вдалось трохи дізнатися про його сім’ю. За словами хлопчика, у дитячому будинку разом із ним живе його старший брат Андрій. Нахмуривши брови, він насуплено додав: «Він свариться на мене, коли я нечемний»… З дитячих вуст це прозвучало дуже щиро. Після цього наш співрозмовник розповів про те, як їздив на Великдень до бабусі, як їв смачну паску та крашанки.

На питання, чим любить займатися і як йому подобається проводити вільний час, Вітя відповів, що подобається футбол. Він деколи грає разом із хлопцями на майданчику  дитячого будинку. Час від часу ходить у спортзал. А найбільше його цікавлять комп’ютери, ігри, мультфільми. Вітя дуже хоче отримати у подарунок планшет, щоб він був особистим.

До навчання, за словами вихователів, герой нашого матеріалу не дуже тягнеться. Однак те, що йому подобається, він запам’ятовує легко.

Вітя – дуже щедрий хлопчик. Під час невеличкої розмови він встиг і шалик мені подарувати, і навіть шматочок хліба дав. А ще попросив виховательку зробити нам чай.

– Зробіть чай, будь ласка, – каже він. – І хлібчик їжте.

Таки підростає маленький джентльмен, сповнений мріями та бажаннями. Він готовий до їх здійснення. І це чудово.
Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися