Тернопільські чоловіки, які є помічниками дієздатних осіб підлягають мобілізації

933576 Десятки тернополян почали оформляти себе помічниками дієздатних осіб під час четвертої хвилі мобілізації. На цей раптовий аншлаг на виконкомах звернув увагу міський голова Сергій Надал.

– Це не означає, що ці люди мають право уникнути мобілізації, – пояснює в.о. начальника міського управління соціальної політики Володимир Сулима. – Про це ми людям говоримо ще під час подачі ними документами.

Однак, за офіційним роз’ясненням управління соцполітики все ж звернулося і до міського військкомату.

– Надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації помічникам дієздатних осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права та обов’язки, цим законом не передбачено, – йдеться у відповіді військового комісара Тернопільського об’єднаного міського військкомату Сергія Гаврилюка.

Тобто, пільги на відстрочку помічники не мають.

– Таке право надається лише людям, які зайняті постійним доглядом за особою, що його потребує, – продовжує розповідати пан Сулима. – І обов’язковою умовою є відсутність інших осіб, які можуть здійснювати такий догляд. Зокрема, це все має бути підтверджено відповідними документами. Помічники ж під категорію звільнених від мобілізації не підпадають.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися