Близько 800 хористів приїдуть до Тернополя

thumb_82968_news_mХорові колективи зі Словенії, Румунії, Нігерії, а також України приїдуть до Тернополя на Міжнародний міжконфесійний фестиваль духовної пісні “Я там, де є благословення”. Цей фестиваль вже в п’яте відбувається у нашому місті. Відвідати його можна буде 26 травня, початок о 12.30 на театральному майдані.

А о 19.00 цього ж дня проведуть заключний концерт, де будуть нагороджені лауреати.
Цього року фестиваль виходить на вулицю, щоб його могли побачити якомога більше тернополян, розповідає заступник міського голови Олександр Смик.

– О12.30 – урочисте відкриття фестивалю та богослужіння за мир і спокій в країні, – каже він. – До речі, Тернопіль єдине місто, яке дало майданчик для всіх конфесій. Міжконфесійного фестивалю немає ніде, крім Тернополя.

Загалом у фестивалі візьмуть участь 35 колективів, з них 28 хорових. За підрахунками організаторів – це близько 800 чоловік.
– Можете уявити скільки людей до нас їде! – каже пан Смик. – Є деякі розчарування, адже в останній момент нам повідомили, що не приїдуть колективи з Грузії та Молдови. Вони сказали, що війна в Україні не сприяє подорожам. І їх можна зрозуміти…
– Фестиваль матиме свій дрес-код, – каже Олександр Смик. – Запрошую всіх тернополян одягнути на фестиваль вишиванки!

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися