Для солдатів Збаражчани зібрали понад 25 тонн овочів

005Картоплю, буряк, моркву, цибулю в Збаражі завантажили у КамАЗ з причепом та відправили у Тернопіль для потреб підрозділів 44-ї артилерійської бригади, які зараз несуть службу у зоні АТО.

Збір овочів організував збаражанин Олег Кокайло, кинувши клич у селі Кобилля звідки він родом. На його заклик, а також звернення до парафіян отця Михайла Найка відгукнулося дуже багато людей. У Збараж на склад, який облаштували у одному із гаражів райавтодору, картоплю, буряки, моркву, цибулю, люди звозили майже зі всього району упродовж тижня. Олег Кокайло каже, що свою роботу координує з тернопільськими волонтерами Логістичного центру, зокрема із Тарасом Біланом. Саме тут йому повідомили про можливість відправити для потреб армії велику партію допомоги.
Відтак, минулого понеділка, 27 квітня, старший сержант 1-го гарматного дивізіону 44-ї арт бригади Руслан Мельничук, санітар медичного пункту Оксана Стецько та водій Роман Мірошніков цієї військової частини приїхали у Збараж щоби забрати , зібрану збаражчанами допомогу. Вантажили мішки та сітки з овочами другокурсники, трактористи Збаразького професійно-технічного училища.
За словами офіцера Руслана Мельничука, дану допомогу розприділять відповідно до потреб першого гарматного дивізіону та інших підрозділів 44-ї артилерійської бригади.
Звичайно ми не могли не скористатися нагодою поспілкуватися з мобілізованими чоловіками. Як виявилося, водій КамАЗа Роман Мірошніков в армії уже вісім місяців. Чоловік, що уже розміняв п’ятий десяток, розповів, що народився на Львівщині, у Самборі, але багато років уже живе з родиною у Черкаській області у селі Вербівка Городищенського району. Одинадцять років Роман Олександрович працював під землею на шахтах Донбасу. Спочатку у Макіївці, а згодом в Донецьку у копальні імені Горького. – Мене, як і багатьох інших «західняків», загітували їхати працювати на Донбас, – каже Роман Мірошніков, – тоді було модно ходити по училищах і вербувати молодь на роботу у шахти.
Одружившись, чоловік переїхав на малу батьківщину дружини на Черкащину і там до мобілізації працював водієм у колгоспі.
Цікаво, що старший сержант Руслан Мельничук теж з Черкаської області, з міста Монастирище. Але досі земляки не знали один одного і познайомилися лише дорогою до Збаража. Офіцер розповів, що він за освітою інженер і у мирний час монтував системи водопостачання та водовідведення. Як виявилося, у 1996 році чоловік служив у Тернополі у тій самій частині куди його прикомандирували тепер після навчання на Рівненському полігоні. Тільки тоді це була військова частина 1769. Руслан Мельничук розповів, що його військова спеціальність – командир відділення спеціалістів обчислювальної техніки. Тобто його завдання вираховувати точні координати позицій ворога і передавати якнайточніші дані навідникам.На початку травня офіцер вперше вирушить у зону АТО.
Олег Кокайло висловлює подяку усім землякам, які долучилися до збору овочів для солдатів, а також волонтерам Центру допомоги військовим Галині Фоміній та Орисі Куницькій.

Джерело: Народне слово

Вам також може сподобатися