У центрі Тернополя лунали духовні пісні

sam_1678_0Цього року Міжнародний фестиваль духовної пісні «Я там, де є благословіння» відвідали учасники з різних міст України, а також з-за кордону, зокрема, Румунії, Словенії та Нігерії. Вперше учасники співали не лише у приміщеннях, а й на Театральному майдані.

СЕРГІЙ НАДАЛ, міський голова Тернополя:

«Я думаю, по-перше, сам формат відкритого фестивалю, власне, на відкритій площі, в центрі міста, напевно, получив благословення з небес, тому що Бог нам дав гарну погоду. По-друге, тут може бути набагато більша кількість людей – якщо в «Березіль» є бажаючі їхати, нема бажаючих їхати, когось треба запрошувати, то тут городяни приходять самі».

Хорові колективи та сольні виконавці, діти і дорослі, українці та іноземці приїхали у Тернопіль, щоб виступити на фестивалі. Часто подібні заходи допомагають учасникам потоваришувати із колегами з-за кордону.

ТЕТЯНА ДМИТРУК-ТИМЧЕНКО, керівник зразкової дитячої хорової студії духовної пісні «Фантазія» ЦТДЮ (м. Тернопіль):

«Нам було дуже приємно, що нас запросили.  Ми були учасниками фестивалю, коли були номінації наші. І член журі – Ніна Мунтяну, з Румунії, запросила нас на цей фестиваль. Свій. В них також в Румунії відбуваються такі фестивалі, і ми цього року їздили. Ще нас помітили їхній, румунський, хор «Мадрігал» і запропонували нам співпрацю».

ГАЛИНА МАЛОВШИК, голова Товариства українців Словенії «Берегиня»:

«Я привезла учасницю. Маленьку Каріну, яка є також членом «Берегині». Звичайно, вона в Словенії завжди представляє Україну. Ми вперше приїхали на цей фестиваль. Нас запросили, і ми дуже щасливі, що ми можемо бути присутні, і прийняти участь в такому фестивалі».

На міжконфесійному фестивалі духовної пісні у Тернополі цьогоріч виступали участь 32 учасники, серед яких 24 – хори. До речі, анонсованого дрес-коду гості фестивалю дотримались. Нагадаємо, організатори дійства закликали усіх прийти у вишиванках.

п. ГАЛИНА:

«Ви знаєте, мені дуже подобається вишиванка, і я себе відчуваю у вишиванці – справжня українка. Я б хотіла, щоб ми всі ходили на такі свята в вишиванках, і тільки вишиванках».

п. НАТАЛЯ:

«Цей конкурс збагачує нашу духовність, підносить патріотизм, дарує настрій в сьогоднішній гарний час».

До слова, цього року фестиваль  «Я там, де є благословіння» присвятили миру в Україні.

Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися