Ігор Вардинець оголосив голодування

1430314103_1 Стан здоров’я головного лікаря, який зараз перебуває у реанімації, вкрай важкий. Лікарі кажуть – операція на серці йому необхідна, причому робити її потрібно чимшвидше

Ігор Вардинець оголосив голодування, – заявив 29 квітня племінник головного лікаря районної лікарні Степан Білян. – Стан його здоров’я щогодини гіршає, бо закривається судина і будь-який стрес може призвести до летального випадку.

Голодування – це своєрідна акція протесту Ігоря Вардинця, аби добитись, щоб правоохоронні органи випустили його за межі країни на операцію, переконує племінник. Ті ж стверджують – за межі країни – в даному випадку до Німеччини, де пана Вардинця мали б прооперувати, випустити готові. Але лише після того, як суд обере йому міру запобіжного заходу, призначить заставу і він ці гроші внесе. Нагадаємо, йдеться про суму застави понад мільйон гривень.

Однак, ані міри запобіжного заходу, ані застави підозрюваному призначити не можуть, адже він перебуває у реанімаційному відділенні і прикутий до ліжка. Тому й до суду його доправити не можуть. Виїзні ж засідання суду не передбачені законодавством.

Дайте йому шанс на життя! – закликає племінник. – Призупиніть всі слідчі дії, дайте йому можливість прооперуватись і після цього він прийде та дасть всі свідчення. Він хоче відкритого судового засідання.

Нагадаємо, головного лікаря Тернопільської райлікарні підозрюють у вимаганні та отриманні хабара – 200 тис. грн. Перший заступник начальника управління міліції області Казимир Попіль стверджує, що чоловік в цей день, коли ніби вимагав і брав хабар, вже виписався з лікарні. Ярослав Скрипець, лікар-кардіолог реанімаційного відділення №2, де і зараз перебуває Ігор Вардинець, стверджує, що пацієнт перебував на лікуванні.

– Він з 2002 р. лікувався у нас з приводу гострих інфарктів міокарда, – каже Ярослав Скрипець. – Коли звернувся цього разу – було виявлено багатосудинне ураження. Його прооперували. Операція тривала понад 4,5 год. Зважаючи на його стан, йому було показано проведення аортокоронарного шунтування.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися