У “Тернопільміськгазі” небувалий ажіотаж

thumb_84945_news_m Сотні людей стояли у четвер, 30 квітня, у чергах біля “Тернопільміськгазу”, аби заплатити за газ та оформити субсидії.

Черга людей, які хочуть оплатити послуги за газ, тягнеться через цілий коридор і аж на вулицю.

– Бачите, тут хтось чекає до кінця, а хтось йде, бо вистояти у кілометровій черзі годину чи більше – важко, – каже тернополянка Лариса Ходун. – Та звісно, що можна заплатити через інтернет чи у відділеннях банку. Але я не хочу.

Інші черга – всередині будівлі. Там люди прагнуть потрапити на прийом до начальника відділу роботи по платежах населення.

– Я хочу зробити перерахунок субсидій, – говорить пані Валентина. – Але сиджу тут уже десь годину і думаю, чи варто ще чекати. Начальник десь відійшла і невідомо, коли повернеться. А черга – велика. Взагалі, це неподобство, бо дуже людям влада обіцяла, що ні в яких чергах сидіти не прийдеться для перерахунку субсидій!

У “Тернопільміськгазі” такі черги пояснюють тим, що люди хочуть подати показники лічильників в останній день. А споживачам радять оплачувати послуги та подавати показники не лише у міськгазі, а й іншими методами – онлайн, на пошті або в скриньку міськгазу.

– Люди можуть подати показники не лише у нас, – пояснює начальник відділу розрахунків Людмила Полотнянко. – Це можна зробити через Інтернет, на пошті чи написати їх на бланку і кинути у спеціальну скриньку. У нас таких – дві: одна у приміщенні, інша – на воротах при вході. Але люди хочуть стояти у чергах, самостійно все звірити з операторами. Можливо, щось перепитати чи уточнити. Людей обслуговує 6 операторів і 5 касирів.

За словами пані Полотнянко, людей, які прагнуть перерахувати субсидії, обслуговує троє працівників. А черги утворюються під кабінетами через організаційні моменти.

– Розумієте, кожна людина, яка хоче перерахувати субсидії повинна написати заяву, а на це потрібен час, – пояснює Людмила Полотнянко. – А ще треба уточнити якісь питання… Тому на це йде багато часу і утворюються черги.
Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися