У Тернополі побільшало “липових” військових

IMG_8701Людей у формі, яких останнім часом значно побільшало на вулицях Тернополя, повинні перевіряти працівники зонального відділу військової служби правопорядку.

Катинський ВолодимирВони мають з’ясовувати чи дійсно той, хто носить форму є військовим. Про це повідомив Володимир Катинський, військовий комісар Тернопільського облвійськкомату.

– Якщо шеврон не впливає на військову форму, то головний убір має бути однозначно, – зазначив Володимир Катинський. – За дотриманням військової форми одягу повинні слідкувати працівники Тернопільського зонального відділу військової служби правопорядку. Особисто я, коли йду по місту і бачу когось, хто одягнений не за правилами, то роблю зауваження. Якщо людина у формі поводить себе неналежним чином, то цим також займається військова служба правопорядку. Навіть якщо їх затримують  міліціонери, то потім їх передають у військову службу правопорядку. Якщо ж людина не є військовим, і носить форму, то це порушення Указу президента. Якщо така особа готова ставати на захист Батьківщини, то запропонуйте йому прийти у військкомат за місцем приписки, і записатись добровольцем на військову службу.

Володимир Катинський також закликав громадські організації допомогти у проведенні мобілізації людських  і транспортних ресурсів. Він зазначив, що йдеться не про мобілізацію самих громадських діячів, а про їхню допомогу. Зокрема, допомога громадських активістів потрібна при проведені рейдів, на дільницях оповіщення, у групах розшуку та оповіщення при сільрадах тощо.

Джерело: За Збручем

Вам також може сподобатися