Тернопільський художник Микола Кафтан перетворив танкову гільзу на витвір мистецтва

063b16291eeff39a1c531857b396e09c_M Відомий тернопільський художник Микола Кафтан створив не один шедевр з військових атрибутів.

Бойові каски, півметрові «рапіри» та танкові снаряди – стали полотном для творчості. Першими з-під пензля майстра вийшли військові каски, які продавались на аукціоні. Далі була півметрова гільза, яку художник запропонував використовувати як вазу. Після вази з набою, митець перетворив танкову гільзу у квітковий горщик. Відтак черговий шедевр на аукціон виставила відома волонтерка Ліля Мусіхіна.

«Продається танкова гільза, розписана Миколою Кафтаном. Стартова ціна – 1000 гривень. Олійні фарби на металі», – йдеться у повідомленні.

Як і на касках, на військових трофеях тернополянин зображує українські пейзажі та козаків. Усе це — репродукції картин українського художника Миколи Пимоненка. Отож взяти участь у аукціоні, придбати розписану танкову гільзу та, таким чином, допомогти бійцям АТО можна на сторінці у фейсбуці волонтерки штабу Самооборони Майдану Тернопільщини Лілі Мусіхіної.

Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися