На свято «Випускник – 2015» у Тернополі запросять кіборга

a-09Випускний у Тернополі проведуть 30 травня. А 29 травня — у школах міста пролунає Останній дзвоник.

30 травня о 16.00 колона з випускниками розпочне шикуватися біля Надставної церкви і покрокує урочистою ходою центральною вулицею міста. А о 18.00 розпочнеться урочисте відзначення випускного та вручення медалей на міському стадіоні. Про це повідомила начальник міського управління освіти Ольга Похиляк.

– Якщо цього дня буде сильна злива, свято перенесуть у ПК “Березіль” чи на  Театральний майдан, – каже вона. – Втім і випускники, і батьки, і освітяни надіються на теплу та сонячну погоду.

Пані Похиляк додає, що за результатами опитування учнівського самоврядування, всі вони одноголосно за те, щоб відбулася урочиста хода містом.

– І справді – це свято не лише випускників і освітян, але й всієї громади міста. Тому хода буде, незважаючи на події, які відбуваються в країні, – каже співрозмовниця. – Обов’язково буде патріотична хода випускників у вишиванках з національною символікою. Вони віддадуть шану землякам – Героям Небесної Сотні та загиблим в АТО.

Цього року управління освіти разом з випускниками вирішили відмовитися від традиційної ідеї запрошення артистів та зіркових гостей.
– Але прийшли до думки запросити Героя. Нині це боєць, кіборг — той, хто воював, хто може надихнути, заради чого варто жити і сказати, ким повинен бути випускник, – каже Ольга Похиляк. – Хто саме це буде, ми ще вирішуємо. Також під час урочистостей на стадіоні випускники планують провести благодійну акцію зі збору коштів для військових.

Окрім того, у рамках свята випускного у Тернополі відбудеться традиційний конкурс на кращий вишитий випускний костюм.
– Так 14 травня журі оглядатиме ці костюми і кращих ми нагородимо на Святі випускника, – каже пані Похиляк. – На це міськрада виділила 10 тис грн.

Довідка
1318 випускників цьогоріч є у Тернополі. Це – на 130 менше, ніж минулого року.
178 випускників є претендентами на золоті медалі, 37- на срібні.
Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися