Незвичайний фестиваль сала відбувся у Тернополі

wwalls.ru-4611314 травня у Тернополі зібралися на фестиваль любителі сала та різних страв на основі цього традиційного українського продукту.

Про це повідомив репортер ZIK-Стрім Андрій Орляк.

Незвичайний фестиваль сала відбувся у Тернопільському кооперативному торговельно-економічному коледжі. До його проведення долучилися студенти і викладачі з 14 вишів, вихованці чотирьох професійно-технічних училищ та кухарі із чотирьох місцевих етноресторанів.

«Треба утверджувати наші українські традиції, однією з яких є культура споживання і використання сала. Тому ми вирішили провести такий фестиваль», – пояснив директор Тернопільського кооперативного торгово-економічного коледжу Василь Мулярчук.

Серед різних страв із сала, котрі пропонували скуштувати відвідувачам фестивалю, були як звичні і прості, так і доволі оригінальні – наприклад, запечене сало по-одеськи.

«Рецепт цієї страви я привіз із Одеси, її там називають «кораблики сала». Тут мариноване сало з перцем, запечене в гарячій печі з чорним перцем», – сказав учасник ярмарку Василь Паніц.

Також на фестивалі презентували збірку «Сало то є сила», які підготувала тернопільська дослідниця Ольга Чайка. Саме її місцеві шанувальники цього продукту вважають своєю натхненницею.

За словами організаторів фестивалю сала, виручені від продажу страв кошти будуть перераховані на потреби бійців АТО.

Джерело: ЗІК

Вам також може сподобатися