Помилкові повістки по-тернопільськи?

94_main У військкоматі області погоджуються, що помилкові повістки до померлих чи тих людей, які вже служать, дійсно є, але закликають ставитись до цього явища із розумінням.

– Списки тих, хто стоїть на обліку, подають місцеві органи самоврядування, в тому числі і РАЦС має подавати, – каже обласний військовий комісар Володимир Катинський. – Якщо вони подали в документах, що людина жива, то їй виписується повістка. Якщо насправді цієї людини вже немає в живих, то ми готові вибачитися перед сім’єю. Але за подачу неправдивої інформації повинні відповідати не ми.

Похибки можуть бути різні, виною всьому – людський фактор, кажуть у військкоматі.

– Зрозумійте правильно, – каже військовий комісар Тернопільського об’єднаного міського комісаріату, підполковник Сергій Гаврилюк. – У нас також працюють живі люди, які можуть помилитися. Іноді за одну ніч ми виписували по шість тисяч повісток. Деколи може трапитися, що нам вже повідомили, що людина померла, але якщо його особова справа є в картотеці військовозобов’язуючих призовників, то повістку таакож можуть помилково виписати. Зрештою, ми ж не виписуємо повістку, аби людина вже і негайно йшла в армію! Ці повістки розсилаються для уточненя облікових данних. І про наші помилки варто повідомляти нам. Ми розуміємо, що такі випадки неприємні батькам. Є випадки, коли ми можемо повторно надіслати повістку людині, яка вже служить. Ми цього не заперечуємо. Але ці помилки несмертельні. Я особисто готовий вибачитися перед сім’єю, яка отримала повістку для чоловіка, який загинув півтора роки тому.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися