На Тернопільщині живе чудо-дівчина

1.2Чудо-дівчина – саме так назвав ученицю 10-го класу Олену Шпак в телефонній розмові начальник відділу нормативного забезпечення організаційної роботи Міністерства освіти і науки України Сергій Миколайович Дятленко, коли вітав педагогічний колектив Озернянської ЗОШ І-ІІІ ст. із блискучою перемогою (І місце серед 30 учасників), яку здобула школярка у VІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання (технологій), що проходила у квітні цього року у місті Кременці.

Дівчина дійсно молодчина! Вона зуміла доказати, що дівчата можуть виконувати завдання і різну роботу як по дереву, так і по металу навіть краще від хлопців.

Учениця розповідає: «З раннього дитинства люблю малювати, співати, а також займатись бісероплетінням. Саме тоді творчі здібності в мені побачив мій вчитель трудового навчання Олег Мирославович Петришин. Коли він готував своїх учнів до олімпіади, то взяв і мене. На той час я була у восьмому класі. Я не одразу полюбила трудове навчання, бо думала, що цим серйозно займаються лише хлопці. Минулого року, навчаючись у 9 класі, я стала переможцем І, ІІ і ІІІ турів Всеукраїнської олімпіади з трудового навчання і мала честь отримати диплом ІІІ ступеня VІ туру у місті Кіровограді.

Це мене окрилило і я почала ще більш серйозно готуватися до наступної олімпіади. І ось результат – я переможець. Коли я побачила, що маю найбільшу кількість балів, то розплакалася від щастя. Тепер чекаю наступного року, щоб знову позмагатися з хлопцями. Також хочу сказати велике дякую своєму вчителеві Олегу Мирославовичу за те, що передає мені свої вміння, завжди знаходить час, щоб зі мною попрацювати».

Вчитель – наставник у захваті від своєї вихованки: «Сумлінна та відповідальна, коли працює – то співає, має дуже хороші дизайнерські здібності. Завдання перемогти з дівчиною на олімпіаді я собі поставив, коли Оленка була у 8 класі. В дівчини режим: в 6 прокидається, в 10 лягає («моя наука»). Вважаю, що значних успіхів на олімпіаді вдалося досягти завдяки її наполегливості, любові до предмета та вмінню планувати свій час».

Адміністрація школи щиро дякує Оленці та її наставнику – вчителю Петришину Олегу Мирославовичу за здобуту перемогу, а її батькам, Петру Миколайовичу та Володимирі Володимирівні – за прекрасне виховання своєї донечки.

Учениця стала гордістю школи, району, області і всієї України.

Лариса КОРНАК, директор Озернянської ЗОШ І-ІІІ ст.

Джерело: Інфопростір

Вам також може сподобатися