Який фонтан у Тернополі найдорожчий?

20150410-21Найдорожчий в Тернополі водограй в парку “Топільче”, торік він обійшовся в 60 109, 21 грн, а найдешевше – “Каскад” – 6 229, 34 грн. Такі підрахунки КП “Тернопільводоканал”. На утримання та поточний ремонт фонтанів було виділено 530 тисяч гривень, відповідне  рішення прийняв виконком міської ради на початку року. Водограї в Тернополі обходяться дорожче, адже зросла вартість електроенергії.

40 тис. грн. — це витрати на водопостачання водограїв, близько 119 тис. грн. – вартість послуг з утримання фонтанів та майже 71 тис. грн. – вартість поточного ремонту. Левова частка суми — 300 тис. грн. піде на оплату електроенергії. Це планові витрати, як буде по факту — покаже час, зазначають водоканалівці та апелюють до цифр. Так, торік, до прикладу, утримання та поточний ремонт фонтанів обійшовся місту у 400 тисяч гривень. З них на електроенергію за фактом було витрачено 209 998, 85 гривень.

Оскільки вартість енергоносіїв зросла і продовжує зростати (до прикладу, торік у травні кВт/год вартував 1, 2984 грн., а у травні 2015-го становить уже 1, 6620 грн), цьогорічні затрати збільшаться. Адже роботу всіх водограїв забезпечують потужні сучасні насоси, ввечері фонтани освітлюються, а робота деяких супроводжується музикою. У квітні-травні, а також у жовтні енергозатрати будуть меншими, адже працюють водограї тільки у вихідні й святкові дні. У червні ж, липні, серпні, вересні — щоденно (за сонячної погоди), тому й енергоспоживання більше.
Джерело: Topnews

Вам також може сподобатися