Минулого тижня 56 тернополян покусали небезпечні комахи

klisch Жеки будуть готові покропити дерева від кліщів, коли покосять прибудинкові території

56 тернополян за останній тиждень звернулися по медичну допомогу через укуси кліщів, повідомляють в міській санепідемслужбі. З них на території Тернополя потерпіли 14 чоловік. Епідеміологи кажуть, що на території міста кліщі кусають менше.

– За минулий тиждень в Тернополі значно поменшала кількість укусів кліщами, – зазначила заввідділенням організації епідеміологічних досліджень ДУ ТОЛЦ ДСЕСУ Богдана Козяр. – Два випадки було в парку Слави, один випадок – на бульварі Куліша, решта потерпіли від укусів кліщами на прибудинкових територіях. Це вулиці Микулинецька, Кривоноса, Живова, Курбаса, Вербицького, Чернівецька, проспект Злуки. Проблема в тому, що спочатку треба покосити територію, а потім проводити акарацидні заходи. Наразі ще жоден жек не подавав нам заявки на проведення робіт.

Щодо обробки території від кліщів в садочках, то як зазначила пані Козяр, відповідні заходи провели вже майже у всіх садочках.

Залишилося покропити територію ще в 5 садочках – №№ 8, 15, 31, 32, 33, – повідомила Богдана Козяр. – Угоди на проведення робіт є, просто почалися дощі і не встигли все зробити. Треба, щоб була ясна погода і роботи завершать у всіх дошкільних закладах. Дощі, які проходять згодом, не зменшують ефективність хімічних засобів. І такий захист території ефективний впродовж трьох місяців.

Отож, коли будуть кропити прибудинкові території від кліщів, звертайте увагу на таблички, які працівники жеків прикріплять на лавках чи огорожах. Впродовж 3-4 годин на цій території гуляти не бажано, поки не висохне хімічний розчин.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися