У Ланівцях – День відкритих дверей центру зайнятості

711У Лановецькому районному центрі зайнятості відбувся День відкритих дверей, який розпочався з презентації послуг центру зайнятості шукачам роботи та роботодавцям. Відвідувачі побували у кожному секторі, поспілкувалися з працівниками.
Заступник директора – начальник відділу надання соціальних послуг РЦЗ Ольга Солтис розповіла про новації, які впроваджені у роботу служби, акцентувала увагу присутніх, що основне правило діяльності центу зайнятості – адресний підхід у наданні соціальних послуг, врахування індивідуальних особливостей клієнтів та конкретної ситуації, яка склалася у шукача роботи чи роботодавця на ринку праці.
Начальник відділу по роботі з роботодавцями Інна Грицай поінформувала присутніх про соціальні послуги роботодавцям, зайнятому та незайнятому населенню. Зупинилась на можливості отримання ваучера для підтримання конкурентоспроможності населення; розповіла про організацію громадських та інших робіт тимчасового характеру і можливість залучення учнівської та студентської молоді до таких робіт у вільний від занять час; ознайомила з порядком надання роботодавцям компенсацій в розмірі єдиного внеску на новостворені робочі місця для працевлаштованих безробітних осіб.
Провідний юрисконсульт РЦЗ Ольга Грицай роз’яснила присутнім вимоги чинного законодавства щодо оформлення трудових відносин роботодавців з найманими працівниками; звернула увагу роботодавців на виконання ними норм чинного законодавства про зайнятість в частині своєчасного надання адміністративних даних про наявність вільних робочих місць.
З представниками підприємств, приватними підприємцями також було обговорено питання працевлаштування осіб з особливими потребами.
– Особи з інвалідністю бажають бути потрібними та корисними, вони хочуть і можуть працювати. Для людей з інвалідністю мати роботу – це можливість відчути себе потрібними, підвищити свій соціальний статус і рівень добробуту. Спільними зусиллями працедавців, служби зайнятості та місцевих органів влади можна допомогти інвалідам в подоланні перешкод та отриманні роботи, що відповідає їх кваліфікації, вмінням та інтересам, реалізувати головне завдання: зробити цих людей повноправними громадянами своєї країни, – зауважила Інна Грицай.
Представники державних структур, у полі зору яких – надання соціального захисту найбільш незахищеним категоріям населення, інформували присутніх про коло своїх повноважень і те, на яку державну допомогу можуть розраховувати згадані громадяни; поділилися думками щодо того, як забезпечити справедливість у суспільстві, дотримуватися рівності у реалізації прав і свобод кожного члена громади.
Під час обміну думками гості заходу обговорили надання послуг й іншим особливим категоріям населення – неповнолітнім, дітям-сиротам, особам, які втратили постійне місце проживання з причини ведення антитерористичної операції, військовослужбовцям.

Вам також може сподобатися