Вітаємо працівників природно-заповідної справи Тернопільщини

2151515П’ятий рік поспіль 7 липня  в Україні відзначається професійне свято – День працівника природно-заповідної справи. Розвиток заповідної справи визнано одним із найважливіших пріоритетів довгострокової державної політики. Збереження та розвиток природно-заповідного фонду України, зокрема біотичного і ландшафтного різноманіття, формування національної екомережі та її інтеграція до Європейської екомережі, є вкрай актуальним завданням державної політики.

Метод територіальної охорони природи – розвиток природно-заповідної справи є одним з провідних напрямів екологічної стратегії області. Для понад 180 працівників установ природно-заповідного фонду Тернопільської області (національних природних парків «Кременецькі гори», «Дністровський каньйон», природного заповідника «Медобори», Кременецького ботанічного саду) це свято стало професійним. Вони щодня сприяють збереженню природних цінностей та культурної спадщини рідного краю, розповсюджують екологічні знання, тим самим виховуючи почуття відповідальності кожної людини за свою діяльність перед нащадками.

Координаційну роботу, що стосується діяльності та функціонування територій та об’єктів природно-заповідного фонду здійснює Департамент екології та природних ресурсів Тернопільської облдержадміністрації. У сфері природно-заповідної справи на теренах області також професійно працюють наукові та громадські організації. Завдяки їх спільним зусиллям площу природно-заповідного фонду в Тернопільській області доведено до 122,81 тис.га, індикативний показник площі природно-заповідного фонду від площі області – до 8,88%. Природно-заповідний фонд області має у своєму складі 613 одиниць територій та об’єктів.

Використовуючи природні ресурси і дбаючи про їх відновлення, необхідно дбати про потреби наступних поколінь, наших дітей та онуків. В цьому полягає історична мудрість народу, який дбає про майбутнє. Надійне збереження довкілля буде забезпечене тоді, коли за справу охорони природи вболіватиме широка, екологічно свідома і відповідальна громадськість.

Щиро вітаємо із Днем працівника природно-заповідної справи всіх спеціалістів Тернопільщини.
Цінуємо ваш професіоналізм та віддану сумлінну працю, покликану зберегти й примножити для прийдешніх поколінь багатство і розмаїття мальовничої природи нашої країни. Тільки так можна досягти позитивних зрушень у справі збереження і розвитку територій та об’єктів природно-заповідного фонду, виховати справжній патріотизм і гордість за рідний край – Тернопільщину!
Бажаємо усім працівникам галузі міцного здоров’я, родинного благополуччя та невичерпної енергії!

Вам також може сподобатися