Безвісти зниклого жителя Тернопільщини знайшли закопаним на городі (фото)

IMG_0282А в цей час підозрюваний у вбивстві разом з товаришем шукали клієнта на автомобіль вбитого.

До співробітників Бучацької міліції звернулася жителька райцентру із повідомленням про те, що безвісти зник її брат. Уже декілька днів 54-річний чоловік не виходив на зв’язок з рідними. Жінка також повідомила, що невідомі викрали  автомобіль  родича. І припустила – до цього може бути причетний пасинок брата.

Правоохоронці оперативно відреагували на повідомлення заявниці і того ж дня не лише затримали викрадача автівки та його спільника, а й з’ясували місце знаходження розшукуваного. Тіло останнього зі слідами насильницької смерті було закопане на городі пасинка.

Перші свідчення підозрюваного та його товариша пролили світло на цю криваво-злодійську справу. В день вбивства 54-річний бучаччанин перебував у гостях у 29-річного пасинка. З ними розпивав спиртне товариш останнього – 28-річний житель села Жизномир. Чоловік й став свідком сварки, а відтак й жорстокої розправи пасинка над вітчимом.

Коли тіло нерідного батька було вже без ознак життя, той, чию гідність так принизили, що це спонукало його до вбивства, –  принаймні, так пояснив свій звіриний вчинок підозрюваний, –  вирішив приховати криваві сліди. Свідка злочину просив про мовчання, а ще – аби допоміг викопати на городі яму та заховати вбитого. Вдвох вони перетягнули труп до могили і присипали його землею.

Наступного дня агонія інстинкту самозбереження ще більше засліпила очі пасинкові. Він розумів – свідок має бути фінансово зацікавлений у мовчанні.  А чим платити? І тут ідею підкинув товариш – викрасти і продати автомобіль вбитого. Йому він і так вже не знадобиться. Задумане зреалізували.

Як повідомив заступник начальника слідчого управління Руслан Біль, краденою автівкою «ВАЗ 2104» зловмисники два дні об’їжджали села Бучаччини та Монастирищини з метою знайти на неї покупця. Та у їхні плани втрутилися правоохоронці.

Нині 29-річному жителю Бучача винесено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою статті 115 Кримінального кодексу – вбивство, та ч.2 ст.289 КК – незаконне заволодіння транспортним засобом  за попередньою змовою групою осіб. Його спільникові теж інкримінують незаконне заволодіння транспортним засобом, а також заздалегідь не обіцяне приховування особливо тяжкого злочину – ч.1 ст.396 КК України. Проводиться досудове розслідування.

IMG_0286

Вам також може сподобатися