Дітям тернопільських військових покажуть Європу

igridiscobig_2537_p0 Відпочинок за кордоном пропонують в обласному Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. 10-річний Максим у такій подорожі вже побував. Нещодавно разом зі старшим братом повернувся з Угорщини. Там хлопці пробули тиждень. Максим каже: весело провів час, а ще – знайшов нових друзів з різних куточків України.

МАКСИМ ДИБА, повернувся з Угорщини: «В Тихані був, на озері Балатоні. Їздили в церкву там. Бо ми, лише одна група наша, не поїхали в Будапешт, але нам було там цікаво, в Тихані. Каталися на каное, байдарках. Проводили ігри. Гуляли, гралися, купались».

Тато Максима, як і батьки інших дітей, – військовослужбовець, близько року провів далеко від своєї родини, передає ІНТБ.

ЛІДА, мати Максима: «Наш тато воював рівно рік, був демобілізований. Був період, вони були в батальйоні Збруч, потім вони були вже в АТО, в Маріуполі. Для дітей, звичайно, це був дуже тяжкий період, для сім’ї. Тому що дитина задавала питання, чому тата нема на Дні народження, чому тато не передає подарунки. Дитина не може зрозуміти, що звідти подарунків не передають».

Відпускати дітей на чужину, запевняє пані Ліда, не боялася.

ЛІДА, мати Максима: «Дуже приємно те, що угорська сторона взяла на себе всі витрати. За рахунок відпочинку дітей угорських, це приймають 10 заїздів наших дітей. За безпеку дітей можна було не хвилюватися, бо там і професійні в них були інструктори з угорської сторони, які мають українське коріння, і також їхали волонтери».

В обласному Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді кажуть: підтримати родини наших захисників та приділити увагу їхнім дітям, зараз – одне із першочергових завдань.

ТЕТЯНА ЧЕТВЕРТАК, заступник директора обласного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: «На сьогоднішній день є заключні 5 конкретних пропозицій від наших закордонних друзів про відпочинок дітей закордоном. Планується до вересня охопити 150 осіб таким відпочинком. 20 дітей, уже сформовано, їдуть у Сербію, а 40 дітей їдуть у Республіку Хорватію, де буде відпочинок на узбережжі Адріатичного моря».

Також в планах, каже Тетяна Четвертак, – поїздки в Польщу та Угорщину. Охочих відправити дітей на відпочинок у Європу просять звертатися в Центри соціальних служб для молоді за місцем проживання.

ТЕТЯНА ЧЕТВЕРТАК, заступник директора обласного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: «На сьогодні виникла проблема з тим, що дуже мало діток мають проїзні документи. На обласному рівні нам уже допомагає Міграційна служба, тобто, ми намагаємося сприяти у виготовленні документів проїзних для цих діток. Тому, перш за все потрібне нам посвідчення, яке би вказувало, яка категорія батька, і наявність проїзного квитка».

Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися