Члени волонтерської групи “Схід та Захід єдині” у Тернополі розповіли про власну діяльність

vlcsnap-2015-07-31-16h21m57s116Вони працюють лише на передовій, де їх прострілений автомобіль знають її, не возять поодинокі посилки, а працюють над забезпеченням боєздатності військових підрозділів. Вони налагодили власне виробництво м’ясних консерв для бійців АТО та спланували, як економно та раціонально розвозити допомогу по лінії фронту. Члени волонтерської групи “Схід та Захід єдині” у Тернополі розповіли про власну діяльність.

Вже понад півроку волонтерська група “Схід та Захід єдині”, яка об’єднала волонтерів із різних куточків України, працює над забезпеченням бійців на передовій усім необхідним.

– Обстріл, не доїжджають в деякі місця волонтерські групи. Бо, по-перше, це незнання доріг, а по-друге – це бойові дії. І от наша група працює від Волновахи до Станиці Луганської, – розповідає координатор волонтерської групи “Схід та Захід єдині” на Тернопільщині Василь Конько.

– Мы приобрели машину за совместные деньги, легендарный Балу, который знают по всей передней линии обороны. Ребята попадали под обстрелы, дал Бог, что все прошло нормально, все живы-здоровы. Пару раз было такое, что чуть не заезжали к сепарам, – додає координатор волонтерської групи “Схід та Захід єдині” в зоні АТО Едуард Хатмуллін.

За цей час вже відправили на фронт 9 великих фур і 26 бусів, передавали кількатонні вантажі і поштою. Підрахували, що дешевше двічі на місяць відправити великі вантажівки із усім необхідним, тож везуть тепер по майже 30 тонн. Серед вантажу – багато мінеральної води, адже на Сході із нею сутужно, а максимальна температура в тіні цього літа сягала 39 градусів. Волонтерська група “Схід та Захід єдині” намагається працювати з бійцями напряму, аби впевнитись, що продукти та речі, які їм передають, не потрапляли в треті руки. Позиція волонтерської групи – підтримка боєздатності цілих підрозділів, посилки окремим бійцям вони не передають.

– З’явилась волонтерська каста. Ми їх ділимо на волонтерів і на посильних,посильні це ті які передають передачі від мам, це можливо, теж потрібно, але ми відійшли від цього по тій причині, що коли приїжджаєш в підрозділ і віддаєш посилку лише одному бійцю, а решта стоять і дивляться, це неправильно просто,  – каже Едуард Хатмуллін.

А ще волонтери з Тернопільщини самі роблять м’ясны консерви для фронту вже майже рік, дружини та діти – допомагають. Так, школярі займаються розфасуванням консервацї.

– Пробували різні наповнювачі. Тут є горох, гречка, фасоля, пробували з рисом, перловкою. На сьогоднішній день практично робимо зі всім є ще паштети робимо, – каже координатор волонтерської групи громадської організації «Схід та Захід єдині» на Шумщині Володимир Каніщев.

Кількість м’ясних консерв волонтери не рахувати, але закупили уже більше 24-ох тисяч банок.

Джерело: ТВ-4

Вам також може сподобатися