Тернопільських міліціонерів переодягнуть у шорти і дадуть велосипеди

mil_1Працівникам патрульної служби Тернополя на днях видадуть спортивні велосипеди, спецформу та спецзасоби для роботи у новому форматі.

Як повідомляють сайту «Тернополяни» джерела в УМВС, наразі нашим патрульним купили лише чотири велосипеди. Для таких міліціонерів розробили і зручну форму одягу – шорти, сорочки на короткий рукав темно-синього кольору, кросівки, шоломи та велосипедні рукавички. Матимуть захисники правопорядку при собі і гумову палицю, наручники, пістолет та газовий балончик.

«Велосипедний патруль» стежитиме за порядком і спокоєм у місті та у парковій зоні. Перевагою такого вело патруля є швидкість реагування на правопорушення та оперативність дій, що часто є неможливим в умовах патрулювання вулиць на автомобілях. Втім, кажуть у міліції, це не означає, що правоохоронці не нестимуть службу на «Тойота Пріус». «Велосипедний патруль» прийде їм на підмогу і виконуватиме функції, що покладені на міліціонерів, які стежать за правопорядком і на автівках, і без них.

До слова, вже вчора тернополяни могли бачити нових патрульних на велосипедах у Парку Слави поблизу центрального стадіону міста. З дня-на-день вони розпочнуть цілодобове патрулювання вулиць у пілотному режимі аж до настання холодів. Схожі патрульні служби УМВС вже працюють і в сусідніх областях.
Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися