Тернопіль покажуть у проекті “Автостопом по Україні”

3Красивою архітектурою і ставом сподобався киянину Тернопіль. Це місто, в яке хочеться повернутися ще і ще, каже Максим Марко.

Сам він – музикант, а також займається організацією концертів по всій Україні. Йому 20 років. Має досвід подорожей автостопом, адже саме таким способом їздить на концерти у різні міста. Максим вважає, що в Україні є дуже багато цікавих місць, на які варто подивитися. Тому у нього з’явилася ідея організувати проект “Автостопом по Україні” та показати, що мандрувати можна безкоштовно. Пілотний випуск своєї програми, яку невдовзі можна буде побачити на “Центральному Київському каналі”, Максим Марко зняв у Тернополі у травні цього року.  До Тернополя добирався з Чернівців, куди приїжджав на концерт.

– Я раніше ніколи не був у вашому місті, проте подивився фотографії і зрозумів, що хочу там побувати, – каже Максим. – Отож, маючи освіту режисера та досвід подорожей, я вирішив втілити у життя свій проект, в якому виступив як автор, режисер та ведучий.

До Тернополя Максим приїхав разом з оператором Олександром. Каже, що програма не має сценарію, це – імпровізація. Таким чином він показав усе так, як є.
Машину, яка б довезла їх до Тернополя, мандрівники зупинили за 10 хвилин. Виїхавши о 8.00, вже о 12.00 вони були на місці. Цілий день гуляли містом, від якого залишилися в захваті.

– Я був вражений архітектурою будинків, масштабністю озера та можливостей відпочинку біля нього, – каже співрозмовник. – Тут є кафе, острівець, можна покататись на катері. Загалом – Тернопіль чисте та акуратне місто, видно, що за ним доглядають. Тут я не бачив закинутих будівель, на стінах нема графіті. В Тернопіль хочеться повертатися ще і ще. Я приїхав додому, розповів дружині про це місто і їй теж все дуже сподобалося.

У своєму проекті “Автостопом по Україні” Максим Марко невдовзі планує показати Львів та інші міста Західної України, Чернівці, Одесу, Закарпаття, деякі міста Сходу. Мандрівник радить автостоперам-початківцям бути впевненими у собі, не боятися пригод, починати з невеликих відстаней, “стопити” лише вдень і все у вас вийде!
– Я ще ні разу не стикався з якоюсь небезпекою в дорозі, – додає Максим Марко.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися