На Тернопільщині уродженець Македонії отримав український паспорт

8Доля людини – непередбачувана. Буває, народжується в одній країні, зростає в іншій, доживати віку їде до третьої. Мабуть не думалося й уродженцеві міста Куманово Республіки Македонія Якупу Аслановські, що вже у зрілому віці змінить громадянство і стане українцем.
«Якуп набув громадянства України згідно указу Президента України відтак здобув усі права та обов’язки, які мають українці», – повідомила завідувач сектору з питань громадянства відділу з питань громадянства, реєстрації та роботи з громадянами з тимчасово окупованої території України УДМС України в Тернопільській області Лариса Фундитус.
Паспорт громадянина України 66-річному колишньому іноземцеві, а нині українцеві, вручив завідувач Підгаєцького районного сектору УДМС України в Тернопільській області Андрій Лісік.
«Народився в Македонії. У зрілому віці переїхав працювати в Німеччину, де й зустрів своє кохання – українку Любу. Жінка родом з Підгаєччини, Тернопільської області. В 2007 разом із коханою оселився на Тернопіллі», – пригадує Якуп.
Пара зажила у селі Вербові Підгаєцького району. Якуп прекрасно розуміє українську і вільно нею спілкується, тож у Вербові легко знайшов спільну мову з односельцями. У 2012 чоловік прийняв християнство й взяв церковний шлюб із дружиною.
Живучи в Україні, чоловік не цурається рідної країни, тісно підтримує зв’язок із рідними. До слова, в Якупа 4 дітей, 7 онуків та 5 правнуків, живуть вони у Європі.

Вам також може сподобатися