На Лановеччині відкрили нову школу

089Новий навчальний рік школярі сіл Загірці та Михайлівка Лановецького району розпочали у новому приміщенні загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів.

Про це інформують у прес-службі Лановецької райдержадміністрації.

«Будівництво нової школи у вашому селі було заплановано вже давно,- зазначив голова райдержадміністрації Юліан Сірант вітаючи учнів, їхніх батьків та вчителів із Днем знань. – Проте складні економічні умови цьому не сприяли. У 2012 році було вирішено реконструювати адмінприміщення територіальної громади. За ініціативою сільського голови Любові Колиби та сприяння райдержадміністрації Загірцівська сільська рада приєдналась до Проекту ЄС/ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Розпочалась робота. Вдалось залучити немалі кошти і ось результат – нова школа. Приємно дивитись на 10 чудових першокласників, у яких сьогодні справжнє свято – перший раз у перший клас. Хотілось би низько вклонитись нашим мобілізованим землякам, які стоять на захисті нашої Батьківщини і завдяки яким ми можемо сьогодні під мирним небом на нашій землі відзначати першовересень».

Голова райдержадміністрації подарував школі вирізьблений Тризуб, побажавши учням не забувати якого вони роду і щиро любити свою землю.

Про складний шлях реконструкції школи, спільну працю усієї громади, допомогу благодійників говорила колишній Загірцівський сільській голова Любов Колиба. Любов Самійлівна висловила вдячність райдержадміністрації за проведену роботу.

Голова громадської організації села Загірці «Відродження» Василь Слободюк зазначив, що у школі реалізовано два мікропроекти ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Перший стосувався заміни вікон, дверей та даху, а другий носив назву «Капітальний ремонт системи опалення. Встановлення електротеплоакумуляційного обігріву ЗОШ».

Добре вчитись, поважати вчителів та батьків побажав школярам директор виробничого підрозділу агрофірми «СвітПоділля» Ярослав Вигонний. Ярослав Панкратович та Любов Колиба вручили грошові допомоги синові учасника антитерористичної операції, учневі школи Руслану Ковальчуку.

Першокласники та випускники школи подарували усім чудовий концерт.

Вам також може сподобатися