Тернополяни мають можливість виграти 20 000 гривень

61683677У Тернополі пройде триденний хакатон, спрямований на пошук ефективних технологічних рішень у сфері сільського господарства. Дійство пройде з 18 по 20 вересня. У рамках проекту планується прийняти понад 200 IT-фахівців з усієї України, які готові ділитись своїм досвідом і вчитися в інших.

«Подіє унікальна для нашого міста, оскільки вона об’єднає людей, які представляють провідні сфери життєдіяльності нашої країни – це сфера IT-технологій та сільськогосподарського виробництва. Agro IT-Booster hackathon – це шанс не лише створити свій продукт, але відразу ж знайти для нього потенційного клієнта в особі представників з агросектору, які візьмуть участь у Хакатоні», – розповідає співорганізатор та керівник стартап-інкубатора «Континіум» Володимир Бурий.

Учасники проекту матимуть змогу створювати нові IT-продукти, які в подальшому дадуть можливість як малим аграріям так і великим агро холдингам оптимізувати свою роботу та отримати прості та ефективні інструменти для вирішення поточних та стратегічних проблем.

В українських аграріїв та ІТ-компаній сьогодні є шанс створити унікальний бренд України як постачальника не тільки якісної сільськогосподарської продукції, а й ефективних ІТ-рішень для аграрного сектору.

«Було дуже багато маленьких компаній які намагались створити IT-проекти для аграрної сфери, але жодна з компаній не досягнула своєї мети оскільки не мала команди. Відтак хакатон допоможе вдосконалити та втілити ці напрацювання в життя», – розповідає директор компанії UAGRO Євген Вдовін.

Програма Agro IT Booster Hackathon – включає виступи спікерів, нетворкінг, хакатон у форматі нон-стоп. Також на переможця чекає грошова винагорода. Він отримає грошову подяку у розмірі 20000 грн. на реалізацію своєї ідеї і розвиток продукту.

«Команда-переможець марафону отримає винагороду в 20 000 грн за найцікавіший проект, але справжнім переможцем стане той, хто отримає якнайбільше замовлень від фермерів та агрофірм, – розповідає один із організаторів хакатону Олег Напора. – Жодного фінансування зі сторони держави марафон не має. Його реалізацією мають зацікавитись агрофірми. Сподіваємося тоді держава побачить, що такі проекти потрібні. Адже ми переважно працюємо зі статистичними даними, які подають раз на рік. А тут ІТ-шники використають оперативну інформацію задля аналізу аграрної сфери».

Стати учасником хакатону та дізнатись детальніше про програму заходу можна за посиланням: itbooster.com.ua
Джерело: business-companion.te.ua

Вам також може сподобатися