Тернопільський студент здобув перемогу у престижному міжнародному конкурсі

8fa664da35253920091a277a101f864cСтудент кафедри програмної інженерії ТНТУ Іван Мудрик (випускник ЗОШ №16, м. Тернопіль) здобув перемогу у престижному міжнародному конкурсі. Хлопець навчатиметься та отримуватиме стипендію в одному з найвідоміших університетів Європи – Університеті П’єра і Марії Кюрі в Парижі.

Цей університет сьогодні є найбільшим науково-медичним комплексом у всій Франції. В академічному рейтингу університетів світу у 2010 році він зайняв 39 місце. Заклад має 180 лабораторій, тісні зв’язки з багатьма вишами інших країн.

– Цей високий результат не є поодиноким випадком у нашому університеті, – зазначив науковий керівник переможця Михайло Петрик, доктор фізико-математичних наук, професор, кавалер ордену Академічних Пальм. – Колектив нашої кафедри і Центр франко-української наукової кооперації ТНТУ ім. І. Пулюя з лабораторіями університетів Франції досить тривалий час співпрацюють і сприяють впровадженню міжнародних програм.

На сьогодні є чимало результатів співпраці тернополян з іноземцями, зокрема опубліковані понад 20 спільних Scopus-публікацій у високорейтингових міжнародних журналах Springer, Elsevier, Wiley (“Catalisys Today”, “Diffusin Fundamental”, AIChE J., “Cybenetics and Systems Analysis”), низка грантів і стипендій щодо стажувань та участі в міжнародних проектах.

Важливими є результати спільної команди українсько-французького проекту “PCH-DNIPRO” у рамках Програми спільних дій між Україною і Францією в галузі науково-технологічного співробітництва «Дніпро».

Іван Мудрик виборов стипендію, яка надається Посольством Франції в Україні для навчання за Програмою Подвійних дипломів магістрів за спеціальністю «Інженерія програмного забезпечення».

Джерело: teren.in.ua

Вам також може сподобатися