Вчора у Тернополі тягали каміння, колеса та мішки

thumb_118098_photogallery_mНа турнір з багатоборства у Тернопіль у неділю, 13 вересня, приїхало 9 команд з різних районів Тернопілля та зі Львова. У парку Шевченка біля літньої сцени спортсмени тягали каміння, носили 90-кілограмові колоди, мішки різної ваги, величезне 250-ти кілограмове колесо, тягнули автобус.

Такий турнір у нашому місті проводять вперше, проте організатори вірять, що цей вид спорту приживеться, оскільки це видовищні для глядачів змагання.

– Ми розвиватимемо цей вид спорту і, думаю, що будемо часто проводити такі змагання, – каже керівник департаменту фізкультури і спорту ОДА Віктор Мацикур. – Окрім того, у рамках турніру діє польова кухня. Усі виручені з неї кошти підуть на потреби бійців АТО. Завдання не лише показати свою силу, а  й допомогти бійцям, які зараз нас захищають.

Щодо учасників, то серед них були і професіонали, і любителі. Євген Семеняк з Великих Гаїв у цьому виді спорту уже сім років, але серйозно почав займатись три роки тому.

– Вперше брав участь у таких змаганнях два роки тому у Скалаті, – каже спортсмен. – А до цих змагань якоїсь особливої підготовки не було. Постійні тренування у залі.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися