У Тернополі можуть з’явитися плаваючі будиночки

06-02-15-foto-600x374-5Вже наступного року у Тернополі можуть з’явитися плаваючі будиночки. Облаштувати їх планують на головній водоймі міста з метою зацікавлення туристів.

Про це днями розповів заступник начальника управління ЖКГ Тернопільської міської ради Олег Соколовський. Щодо даної ідеї, то придумали її тернополяни, які неодноразово намагалися через органи місцевого самоврядування добитися реалізації проекту. Втім, донедавна про втілення в життя такого задуму ніхто вголос і не говорив.

За словами Олега Соколовського, питання детальніше вивчатимуть вже наступного року, тож, цілком можливо, що ще влітку 2016-го тернополяни та гості міста матимуть можливість спробувати екстримально-релаксичний відпочинок на воді.

– В будиночках, які ми плануємо побудувати, будуть усі умови для проживання. Якщо виникне потреба у продуктах чи інших речах побуту, то диспетчер, який буде на березі, довезе відпочивальникам усе необхідне, – ділиться планами на майбутнє заступник головного комунальника міста. – Переконаний, що охочих поплавати буде достатньо.

Звісно, проживання у такому плаваючому будиночку вартуватиме недешево. Втім, прогнозують у міськраді, воно буде цілком доступним. Скільки вартуватиме таке задоволення поки не беруться загадувати наперед, кажуть, з цінами визначатимуться вже на прикінцевому етапі реалізації проекту.

Для прикладу, в Аргентині такий вид зеленого туризму вже став досить поширеним, а оренда будинків на воді – відносно недорога. При цьому, як і в готелі, є різні рівні забезпечення благами цивілізації – від найпростіших до вузькоспеціалізованих (для любителів серфінгу, дайвінгу тощо) з відповідною можливістю оренди потрібного обладнання.
Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися