До кінця реєстрації кінцевого бенефіціарного власника (контролера) громадсього об’єднання залишилось 2 дні

2570Головне територіальне управління юстиції інформує, що громадські організації інформацію про свого кінцевого бенефіціарного власника (контролера) подавати повинні, але з урахуванням норм чинного законодавства України, а саме:
Відповідно до частини 7 статті 23 Закону України «Про громадські об’єднання», громадські об’єднання зобов’язані, зокрема, зберігати і регулярно оновлювати інформацію, достатню для ідентифікації згідно з вимогами закону кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) громадського об’єднання, а також надавати її державному реєстратору у випадках та в обсязі, передбачених законом. Але якщо засновниками (учасниками) громадської організації є виключно фізичні особи, відомості про яких наявні в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, то окремо інформацію про бенефіціарів подавати не потрібно.
Особливістю процедури подачі відомостей для громадських об’єднань є те, що їх керівники надають реєстраційну карту (форма 4) не безпосередньо державному реєстратору, а працівнику управління юстиції за місцезнаходження громадського об’єднання.

Увага! У разі неподання юридичною особою (в т. ч. громадським об’єднанням) зазначеної інформації у встановлений строк (до 25.09.2015) особи, відповідальні за подання такої інформації, притягуються до адміністративною відповідальності – у вигляді штрафу від 5100 до 8500 грн. (стаття 166-11 Кодексу України про адміністративні правопорушення).
За умисне подання документів, які містять завідомо неправдиві відомості міра покарання – штраф від 8500 до 17000 грн., або арешт на строк від 3-х до 6-ти місяців, або обмеженням волі на строк до 2-х років (стаття 205-1 Кримінального кодексу України).
Закликаємо представників громадських організацій не зволікати, а сумлінно виконати свій обов’язок з метою уникнення передбаченої чинним законодавством відповідальності!
Головне територіальне
управління юстиції
у Тернопільській області

Вам також може сподобатися