У Тернополі уже розробили нову транспортну мережу

trolejbus_300815_01На прохання тернополян у місті буде нова маршрутна мережа. Презентували ескізний проект нової маршрутної мережі у понеділок, 28 вересня. Тепер у міській раді та управлінні транспорту чекають відгуків і пропозицій від пасажирів щодо вдосконалення цієї мережі.

Найбільші зміни чекають на елктротранспортну маршрутну мережу. У новій транспортній мережі тролейбус №1 курсуватиме з вул. Карпенка через вул. Миру, Дружби, через дамбу з поворотом на право через Живова. Потім тролейбус їхатиме через Острозького до технічного університету з поворотом на міст і далі по звичному маршруту, повідомляє начальник управління транспорту комунікацій та зв’язку Ігор Мединський.

– Тролейбуси за маршрутом №2 та №3 залишаємо без змін, – продовжує пан Мединський. – Маршрут №4 проходитиме від ринку до залізничного вокзалу, по проспекту Злуки, повертатимуть на 15 квітня, їхатимуть через Збаразький поворот, Протасевича ікурсуватимуть по вулиці Довженка. Після Довженка тролейбус повертатиме на вулицю Лесі Українки, і через центр вертатиметься на ринок.

Тролейбус за даним маршрутом уже курсуватиме з 20 жовтня, щоправда у тестовому режимі. Усі інші тролейбуси курсуватимуть без змін. Щодо маршруток, то у їхніймаршрутній мережі значні зімни. Наприклад маршрутку №1 та №1а відмінять взагалі тому, що їхні маршрути ідентичні з маршрутом тролейбуса № 5.

– Маршрутка №5 раніше курсувала до Березовиці, а тепер їхатиме аж до Острова, – продовжує Ігор Мединський. – А на Чернівецьку може курсувати 36 маршрут. Тільки на це ще потрібен дозвіл Державтоінспекції.

Проте це ще ескізний проект. Тернополяни ще можуть вносити свої побажання та пропозиії. Для цього потрібно звернутись в управління транспорту. Після збору пропозицій і обстеження пасажирських потоків модернізовану транспортну мережу обговорять з тернополянами. І з 1 січня 2016 року тернополяни зможуть їздити у громадському транспорті за оновленим маршрутом.
Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися