На Тернопільщині розпочинається призов на строкову військову службу

armija_ukrajina_8578До війська призиватимуть громадян віком від 20 до 27 років із задовільним станом здоров’я та морально-діловими якостями. Для цього в області працюють призовні комісії, які виносять рішення про призов. Тобто вони вирішують чи призивати людину на службу, чи надати відстрочку для отримання вищої освіти, чи для догляду за непрацездатними батьками. Або звільнити від проходження служби враховуючи стан здоров’я. Загалом, призовні комісії розглядають усі питання, пов’язані з призовниками.

Триватиме призов на строкову військову службу до 30 листопада.

Нагадаємо, що термін проходження строкової військової служби для громадян, які не здобули вищої освіти становить 18 місяців, а з вищою – 12 місяців.

Загалом з Тернопільщини цього року призвуть близько 300 чоловік.

Служитимуть призвані на строкову службу із Тернопільщини у Золочеві і Старичах, що на Львівщині, також у Києві, Десні Чернігівської області. Біля двадцяти тернополян поповнять військовоморські сили у Миколаєві, 24 служитимуть у Харківській частині нацгвардії. Військові Частини Тернополя і області солдатами строковиками цієї осені не поповнюватимуть.

Джерело: Тернополяни

Вам також може сподобатися