Представники ОБСЄ та керівник тернопільської міліції обговорили криміногенну ситуацію в області

15Про криміногену ситуацію в краї та процес створення нової патрульної поліції обговорили під час зустрічі у вівторок, 6 жовтня, очільник тернопільської міліції Олександр Богомол з представником організації з безпеки та співробітництва в Європі Андреасом Сампсоном та помічником з питань безпеки Західного Регіону України Анатолієм Дзізінським.

Олександр Богомол зазначив, що незважаючи на збільшення кількості скоєння злочинів, криміногенна ситуація на Тернопільщині залишається стабільною та контрольованою.

– Жителі краю стали більше довіряти правоохоронцям, і це, насамперед, пов’язано з реформами у міліцейському відомстві. Тернополяни очікують позитивних змін у роботі нової поліції та патрульної служби. Набір в яку стартує вже 14 жовтня.

Тема релігійних протистоянь теж була актуальною під час зустрічі представників місії ОБСЄ та керівника обласної міліції. Олександр Богомол розповів, що найбільш проблемними у релігійних конфліктах є північні райони краю, де непорозуміння виникають між конфесіями православної церкви Київського та Московського патріархатів. Правоохоронці всіляко сприяють тому, аби сторонам протистояння вдалося досягнути домовленостей мирним шляхом.

Представники місії ОБСЄ подякували керівництву обласної міліції за зустріч та пообіцяли й надалі тісно співпрацювати.

Вам також може сподобатися