На Тернопільщині – новий головний медик

ngmУ департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації – кадрові зміни. Колишнього директора Володимира Курила на цій посаді змінив Володимир Богайчук. Нового головного медика області під час колегії представив голова ТОДА Степан Барна.

Варто відзначити, що злі язики уже давно приписували звільнення колишньому очільнику департаменту. Такі розмови почалися одразу після зміни вищого керівництва. А саме – звільнення з посади губернатора «свободівця» Олега Сиротюка та призначення на цю посаду «порошенківця» Степана Барни. Мовляв, нова мітла мете по-новому, тому варто було чекати в адміністрації кадрової чистки і заміни керівників підрозділів на  людей зі свого оточення.

Як відомо, галузь медицини має широке поле діяльності і стосується практично кожного жителя області. Виходить, скандалів тут традиційно найбільше. Так-от, кожна нова «гаряча тема», чи то пов’язана з лікарем-хабарником, чи то тендерами, чи халатністю лікарів, зводилась до того, що керівника галузі чекає звільнення. Востаннє такі розмови точилися після трагічного випадку на БАМі, коли один із медиків «швидкої» приїхав на виклик у нетверезому стані. ЗМІ пророкували, що цей інцидент поставить крапку в кар’єрі Володимира Курила. Та керівник галузі знову витримав удар.

Не тільки проблеми галузі загрожували посаді пана Курила. У ситуацію вплелась ще й політика. Близьке до вищого керівництва оточення повідомляло, що на посаду директора департаменту претендує перший заступник Володимира Курила, «екс-регіонал»  Віктор Овчарук. Згадували тоді й прізвище Володимира Богайчука. Йшлося про те, що його на посаду керівника департаменту протягували «порошенківці». Самі ж «свободівці», за протекцією яких Володимир Курило став керівником галузі, зазначали, що їхній однопартієць добре вписався у нову команду і навіть частково порвав зв’язки з націоналістичною партією. Відтак у його звільнення вони не вірили.

Час розставив усе на свої місця. Так, Віктор Овчарук справді пішов на підвищення і зайняв посаду навіть вищу, ніж йому прогнозували, – заступника голови ТОДА. Володимир Курило написав заяву на звільнення, а на посаду директора призначено Володимира Богайчука.

До слова, про те, що пан Курило написав заяву на звільнення, керівник департаменту повідомив особисто ще кілька тижнів тому. Та чиновник не пішов з підрозділу, а просто змінив посаду і тепер працює заступником директора – начальником управління. Це, до речі, і є свідченням того, що колишній очільник галузі таки дійсно перебуває у хороших стосунках з новою командою. Інший варіант: поки новий керівник увійде в курс справи, комусь потрібно виконувати реальну роботу.

Загалом медична спільнота дає різну оцінку роботі пана Курила. Одні вважають його слабким керівником, інші ж навпаки – виваженим та людяним. Не виключено, що такі кадрові зміни лише полегшать життя пану Курилу, оскільки на носі впровадження медичної реформи, а отже – важка та марудна робота, якою можна нажити собі більше ворогів, ніж друзів. А йому, представнику «старої школи», конфлікти зовсім не потрібні.

Про нового ж директора департаменту Володимира Богайчука відомо небагато. Родом він зі Збаража. Є депутатом районної ради та керівником групи «За європейський вибір». За період президентства Віктора Ющенка був призначений керівниом районного відділу охорони здоров’я. Після виборів у 2010 році, коли до влади прийшли «регіонали», сам написав заяву на звільнення. У свій час знову був призначений на цю посаду Володимиром Курилом.

На рідній Збаражчині про пана Богайчука відгукуються добре. Кажуть, що під час подій 2013-2014 років був на Майдані. Згодом кілька разів разом з дружиною (теж медиком) їздив на Схід у якості лікаря-хірурга. Часто допомагав бійцям медикаментами.

Джерело: Номер один

Вам також може сподобатися