Директорів шкіл обиратимуть вчителі, батьки та учні

dzvВідтепер в Україні директорів шкіл не призначатимуть, а обиратимуть. Робитиме це конкурсна комісія у складі фахівців, представників громадськості, батьківських комітетів і навіть учнів.

Про це повідомляє прес-служба Міносвіти. За її інформацією, такі зміни прийняті на урядовому рівні. Так, у вівторок, 13 жовтня, Кабмін ухвалив постанову про порядок призначення керівників загальноосвітніх навчальних закладів державної форми власності за результатами конкурсного відбору. Уряд також рекомендує органам місцевого самоврядування запровадити відкриті конкурси на посади директорів шкіл комунальної форми власності.

За цією постановою, як наголосив на засіданні Уряду Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, директори обираються «не за вказівкою того чи іншого керівника області чи району», а конкурсною комісією. Також він додав, що на таких відкритих конкурсах були обрані 22 директори київських шкіл. Відповідний експеримент запроваджується зараз і у місті Чернівці.

Арсеній Яценюк зазначив, що органи місцевого самоврядування відповідно до постанови Кабміну, повинні прийняти відповідні рішення. Мовляв, це в їхній компетенції – щоби рішення про обрання директорів шкіл дійшло до кожного міста, містечка, села.

Нова якість української освіти, підкреслив він, буде «з новою якістю директорів шкіл, в яких світяться очі, в яких є бажання змінювати систему освіти, які отримають додаткові повноваження і автономію щодо управління кожною школою разом зі своїм педагогічним колективом, батьківським комітетом і учнями, які навчаються в цій школі».

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися