На Бережанщині відновили тваринницьку ферму

1-korovy_mnogoГолова райдержадміністрації В. Петровський побував з робочою поїздкою у селі Урмань Бережанського району, де взяв участь в урочистому відкритті та освяченні першої черги сучасного тваринницького комплексу. На відновленій фермі, історія якої бере початок з 1954 року, запроваджено прогресивні форми утримання і відгодівлі тварин, встановлено збірний молокопровід, обладнаний пульсаторами попарного доїння, що забезпечує стерильність і не допускає забруднення  молока. Загалом тут розміщено 200 дійних корів.

На урочистості в Урмань з’їхалися всі сільські голови району, керівництво корпорації «Агропродсервіс» на чолі з генеральним директором Іваном Чайківським, голова Всеукраїнської аграрної ради, президент Національної асоціації виробників молока Андрій Дикун, голова правління ВАТ «Брацлав» Микола Михайленко. Зібралася також  і громада села, серед яких: сільський голова Євген Наконечний, керівник місцевого господарства Василь Лещук, вчителі та учні сільської школи, ветерани праці, які працювали тут багато років.

Відкриття ферми без перебільшення стало святом для всього села та численних гостей, для яких місцеві аматори подарували чудовий концерт.

Вам також може сподобатися