У Тернополі до сімейного лікаря тепер буде електронний запис

likarЕлектронний запис на прийом до сімейного лікаря запроваджується в Центрі первинної медико-санітарної допомоги Тернополя. Це роблять для створення електронного документообігу, електронного реєстру пацієнтів, обліку відвідувань, захворюваності, а основне – для покращення якості надання медичних послуг, а також, щоб розвантажити черги.

– Ми сподіваємося, що таке нововведення дозволить уникнути черг в реєстратурі, – зазначила заступник головного лікаря Тернопільського міського „Центру первинної медико-санітарної допомоги Надія Боднар, – так як пацієнт, вже знаючи кабінет прийому лікаря, а також годину, на яку він записаний на прийом не матиме потреби йти до реєстратури. Також скоротиться час очікування прийому під кабінетом лікаря. За кілька днів маємо максимально запустити систему.

Наразі, щоб записатися до сімейного лікаря, необхідно або зателефонувати в реєстратуру медичного закладу, або прийти особисто.

– Зараз ми впроваджуємо програму електронного медичного документообігу, – розповіла Надія Боднар. – Десь незадовго освоїмо і електронний виклик лікаря додому. Нововведення полягає в тому, що кожен лікар і загалом всі служби центру будуть з часом комп’ютеризовані, і уся медична інформація буде в електронному вигляді – інформація про пацієнтів, облік відвідувань, захворюваності, і т.і. В недалекому майбутньому можна буде записати виклик лікаря додому, не виходячи з власного помешкання через інтернет.

Зараз в центрі первинної медико-санітарної допомоги створюють електронну базу пацієнтів.

– Ми активно над цим працюємо, і десь уже за кілька днів будемо записувати усіх пацієнтів амбулаторій сімейної медицини на прийом за допомогою цього електронного запису, – каже Надія Боднар. – На сьогодні є кілька амбулаторій, куди вже можна записатися, задзвонивши в реєстратуру. Наприклад, якщо задзвонити в колишню першу поліклініку, де є чотири амбулаторії сімейної медицини, то реєстратори вже можуть записати на прийом  до сімейного лікаря. Такий запис можна зробити «сьогодні на завтра». Реєстратори кажуть годину, на яку потрібно підійти, номер кабінету, в якому прийматиме лікар. Наголошую, що йдеться не про поліклінічні відділення лікарень, а про амбулаторії сімейної медицини  Центру первинної медичної допомоги – це сімейні лікарі і дільничі терапевти.

Інформацію про роботу сімейних лікарів Тернополя можна дізнатися на сайті Центру первинної медико-санітарної допомоги www.medical.te.ua.

– Система працює частково, так як для повної реалізації всіх можливостей електронної програми необхідний час, а проте мешканці Тернополя в цілому уже можуть знайти певну  інформацію в розділі „Знайти мого сімейного лікаря”, – зазначає Надія Боднар. – Коли набираєте в рядку вулицю, наприклад, 15 Квітня, система видасть прізвище вашого лікаря, його фото, номер кабінету і адресу, за якою приймає ваш сімейний лікар. В розділі «Для пацієнта» можна знайти корисну інформацію, а також прочитати новини життя закладу і медицини в цілому.

Джерело: 20 хвилин

Вам також може сподобатися