Підволочиські роботодавці будуть забезпечувати рівні права жінок і чоловіків

unnamedУ Підволочиському районному центрі зайнятості відбувся семінар з роботодавцями на тему: «Забезпечення рівних можливостей для працівників при прийнятті на роботу – позитивний імідж організації та сучасного керівника» за участю державного інспектора з питань праці Сергія Дереня.

Відкрила захід директор центру зайнятості Ірина Левицька, яка зауважила, що гендерна рівність передбачає рівний доступ, можливості, обов’язки та участь чоловіків і жінок в усіх сферах громадського та приватного життя.

«Законодавчими підставами щодо забезпечення рівних прав при прийомі на роботу є ст. 21, 23, 24 Конституції України, ст. 2, 3 Закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» та ст.3 Закону України «Про зайнятість населення». Для забезпечення справедливості необхідним є доступ до мір, які компенсують історичні та соціальні невигоди, які позбавляють можливості чоловіків і жінок діяти на провідному рівні. Справедливість веде до рівності. Рівноправна участь людей обох статей у всіх сферах життєдіяльності суспільства та держави є важливою умовою та гарантією утвердження демократії в Україні та запорукою її європейської інтеграції», – наголосив Сергій Дерень.

Провідний юрисконсульт РЦЗ Микола Могачевський розповів про соціальні послуги служби зайнятості щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків у прийнятті суспільно-важливих рішень; відповідальність за порушення законодавства; ознайомив присутніх із ст. 50 Закону України «Про зайнятість населення», в якій йдеться про недопущення проявів дискримінації.

Вам також може сподобатися