На Тернопільщині знову виявили сказ

45781708На Кременеччині виявили шість неблагополучних пунктів щодо сказу. Як повідомляє прес-служба Кременецької РДА сказ встановлено при дослідженні кота. Тварина проявляла агресивну поведінку і кидалась на власників, а також на собаку і кота.

«Сказ встановлено при дослідженні біологічного матеріалу (голови) кота, який належав жительці с. Підлісне Явнюк Світлані Сергіївній. Даний кіт проявляв агресивну поведінку і кидався на власників господарки, а також на собаку і кота, що були в господарстві, після чого власник забив кота палицею. Власник повідомила ветеринарну службу. При негайному виїзді спеціалістів ветеринарної служби, труп кота було направлено в Тернопільську РДЛВМ для вірусологічного дослідження на сказ. Собака який належить господарям щеплений проти сказу, а іншого кота піддано евтаназії  і спалено, на місці події проведена дезінфекція .

На даний час в Кременецькому районі нараховується шість неблагополучних пунктів щодо сказу, а саме: с. Білокриниця , с. Андруга , с. Савчиці , м. Кременець – сказ лисиць; с. Шпиколоси – сказ собаки і на сьогоднішній день с. Підлісне – сказ кота .

У відповідності з Законом України «Про ветеринарну медицину» та «Інструкції про заходи щодо боротьби зі сказом тварин» затвердженої наказом головного управління ветеринарної медицини з Держветінспекцією  Мінсільгосппроду  України від 15 березня 1994 р за № 5 – с. Підлісне пропонується оголосити неблагополучним щодо сказу і накласти карантинні обмеження», – йдеться у повідомленні

Вам також може сподобатися