Тернополянам нараховуватимуть штрафні бали за порушення ПДР

16Новий вид адміністративного стягнення – штрафні бали, запровадили з 7 листопада. Кожному громадянину, який має право керування транспортним засобом, щороку нараховуватимуть 150 балів.

Про такі нововведення під час брифінгу повідомив перший заступник начальника Департаменту юридичного забезпечення МВС України Володимир Жиденко.

Кожному громадянину, який має права водія, щороку нараховуватиметься 150 балів. У разі порушення безпеки дорожнього руху, зафіксованого в автоматичному режимі, від загальної кількості нарахованих балів вираховуватиметься 50 штрафних балів, – зауважив Володимир Жиденко.

Після використання  150 штрафних балів за відповідні правопорушення на громадян будуть накладатися штрафи у вигляді грошові стягнення.  Відтепер, розміри штрафів будуть фіксованими, а не  «від і до», як було до цього часу.

У разі сплати штрафу протягом 5 банківських днів надається «знижка» у розмірі 50% розміру штрафу. Якщо ж штраф не сплачено протягом 30 днів з дня вручення постанови про накладення адміністративного стягнення, з порушника стягується пеня у подвійному розмірі штрафу, повідомила прес-служба МВС України.

Вам також може сподобатися