Тернопіль до зими готовий

priroda-boke-zima-doroga-ogniВідносно теплу осінь будь-коли можуть замінити сніги та слизькі дороги. Розуміючи це, комунальні служби готують Тернопіль до зими, яка наближається.

Готуватися до снігових заметів і ожеледиці комунальники почали задовго до зими – ще влітку. Переконують, сьогодні місто повністю готове до різкої зміни погодніх умов. На вулицях Тернополя можна побачити дві сотні дерев’яних контейнерів із пісковою сумішшю з підвищеним вмістом солі для посипки доріг. 30 ящиків навіть уже встигли поламати.

ОЛЕГ СОКОЛОВСЬКИЙ, заступник начальника міського управління ЖКГ, благоустрою та екології:

«Як правило, перша ожеледиця – вона найважча. Люди ще не звикли ще до того, щоб ходити так званою зимовою ходою. Водії ще не звикли до того, що на вулиці слизько. Тому ми зразу плануємо таку потужну атаку піщано-соляну. Висипати, можливо, не по всьому місті, а тільки по тих ділянках, які є особливо небезпечними, щоби зняти максимально цю проблему».

Оскільки Тернопіль – місто з підвищеною вологістю повітря, вже були випадки, коли комунальники змушені були боротися з ожеледицею. Зокрема, на Об’їзній. Окрім того, розповідає Олег Соколовський, запровадили так звану двоядерну систему утримання міста.

ОЛЕГ СОКОЛОВСЬКИЙ, заступник начальника міського управління ЖКГ, благоустрою та екології:

«На даний час у нас є два місця, звідки буде виїжджати технологічний транспорт. А саме: це – з «Дружби» і з вулиці Київської. Тобто, якщо в нас буде раптово ожеледиця, перепад температур, то, відповідно, машини виїжджають із двох частин, що значно пришвидшує час посипання».

Що ж до техніки, то вона вся у справному стані, запевняє Олег Соколовський. Запаси пального також є. Комунальники нагадують, підтримувати прибудинкові території в належному стані взимку мають також ОСББ та суб’єкти підприємницької діяльності.

ОЛЕГ СОКОЛОВСЬКИЙ, заступник начальника міського управління ЖКГ, благоустрою та екології:

«Є так звана прилегла територія, її так само потрібно утримувати. Не треба чекати, що комунальники десь там приїдуть. Тому що в нас є розписані графіки. Кожен маршрут розписаний по дорогах повністю і ці маршрути в першу чергу. Після цих маршрутів починається вже все інше».

Тернополянам комунальники рекомендують розраховувати не лише на їхню роботу, але й попіклуватися про себе самих. Зокрема, не забувати про зимове взуття та спеціальну ходу.
Джерело: ІНТБ

Вам також може сподобатися