У скільки обійдеться тернополянам святкування Нового року?

2011_shariki1Наближається Новий рік, жителі Тернополя та області до цього свята готуються заздалегідь: хтось накриває святковий стіл вдома, хтось винаймає житло і святкує в компанії друзів, хтось йде в ресторани чи інші розважальні заклади, а дехто їде святкувати в інше місто чи у Карпати.

Тернопільська Липа вирішила провести власне дослідження, щоб дізнатись в яку ж суму обійдеться Новий рік.

Оренда житла подобово у Тернополі на Новий рік

Студентка Вікторія Цідило каже, що вони традиційно з друзями на період 31 грудня по 1 січня орендувати подобово житло.

– Минулого року ми знайшли квартиру за сімсот гривень на добу. Цьогоріч ще не шукала, але думаю ціни виросли. Наша компанія домовлятиметься з тією самою власницею, що й завжди.

До речі, щодо пошуку житла на період Нового року, то як виявилось, у Тернополі його не так просто знайти, більшість орендодавців не хочуть здавати житло на цей період, мотивуючи це різноманітними неприємними ситуаціями. Інші ж ріелтори просять за оренду однокімнатної квартири у новорічну ніч в центрі Тернополя від 1500 до 2000 гривень, двокімнатна квартира обійдеться від 2200 до 4000 тисяч гривень – все залежить від умов проживання, кількості людей, які планують святкувати та місця розташування житла.

Святкування у ресторанах Тернополя

Щодо відпочинку в ресторанах Тернополя, то ціни тут теж різні. Все залежить від закладів. І хоч поки що, деякі ресторатори ще не визначились із святковим меню, тому і не знають ціни за святкування. Проте ж у більшості закладів громадського харчування у Тернополі вже є новорічне меню та святкова програма. Так, святкування у ресторанах тернополянам обійдеться від 370 до 600 гривень, в ціну не входить алкоголь.

Оренда житла у Львові на Новорічну ніч

Проте, дехто з жителів Тернополя каже, що часто їздить святкувати у сусідній Львів, проте і у місті Лева оренда житла у новорічну ніч зовсім не низька.

У Львові попит на оренду житла в період зимових канікул традиційно зростає, тому господарі підвищують ціни більш ніж удвічі.

Також на період новорічних свят є таке поняття, як мінімальний термін оренди житла, який становить 3-4 доби, за цей період доведеться в середньому заплатити від двох тисяч до трьох. Все залежить від місця розташування та умов.

Відпочинок у Карпатах

Для жителів Тернопільщини відпочинок у Карпатах в період Новорічних свят на базах відпочинку та у готелях обійдеться від 210 гривень і до десяти тисяч за добу. Все залежить від умов. Можна також разом з компанією орендувати котедж в Яремчі чи Микуличині, вартість такого відпочинку буде від 3-15 тисяч гривень на добу. Все залежить від умов проживання та місця розташування. Проте на період новорічних свят може бути умова, що здається тільки цілий котедж на 8-10 чоловік.

Тож, до святкування Нового року залишилось менше двох місяців, а отже ще є час, щоб визначитись з тим, як ви хочете відзначити Рік Вогняної Мавпи.

Джерело: Тернопільська липа

Вам також може сподобатися