Тернопільська лікарня №2 підтвердила статус «Лікарня, доброзичлива до дитини»

likarnia_141018091855Тернопільська міська комунальна лікарня №2 уже втретє підтвердила статус «Лікарня, доброзичлива до дитини» за даними представників ВООЗ-ЮНІСЕФ.

Спеціальна комісія провела анонімне анкетування жінок та медперсоналу на предмет пропагандування серед вагітних та породіль грудного вигодовування. Адже основним принципом цієї відзнаки є відмова від молочних сумішей та популяризація грудного вигодовування новонароджених.

За словами головного лікаря ТМКЛ №2 Віктора Кміти, цей статус зобов’язує пропагандувати грудне вигодовування ще на початкових термінах вагітності, коли жінка стає на облік в жіночій консультації, а потім це продовжують робити у «Школі майбутнього материнства та батьківства», що діє при жіночій консультації, а також у родильних відділеннях закладу.

«Усім нам відомо, що разом з грудним молоком матері до організму дитини потрапляють не лише найнеобхідніші вітаміни та мінерали, а й налагоджується тісний психоемоційний зв’язок. Від початку року у пологовому відділенні Тернопільської міської лікарні №2 на світ з’явилося понад 2800 малюків. 78% пологів були партнерськими, це досить високий відсоток, що також є основною вимогою наданого нам статусу», – додає Віктор Кміта.

Нагадаємо, що ТМКЛ №2 вперше отримала статус «Лікарня, доброзичлива до дитини» у 2009 році і уже двічі – у 2012 та 2015 роках підтверджувала цю відзнаку.

Вам також може сподобатися